J. Weinfurtner: Chceme být „ambasadorem“ zajištění na důchod

2 min.

Obchodní ředitel INVESTIKY Jakub Weinfurtner se v obsáhlém rozhovoru pro časopis Fondshop věnuje mj. i blížící se významné novince pro trh kolektivního investování – dlouhodobému investičnímu produktu. Ten by měl od 1. 1. 2024 nově umožnit investování s daňovou podporou státu i mimo penzijní fondy a investiční životní pojištění. „Rádi bychom se zhostili role ambasadora zajištění na důchod, protože je to pro nás velké téma, které stále nemá takovou pozornost české veřejnosti, jakou si zaslouží. Naší dlouhodobou misí je dělat investování dobré jméno a přinášet srozumitelné a jednoduché produkty pro každého,“ říká k tomu Jakub.

Dále se v rozhovoru dočtete, jak je INVESTIKA na dlouhodobý investiční produkt připravena a jaký potenciál v něm vidí, jaký významný milník letos INVESTIKA překonala, jak si stojí INVESTIKA realitní fond v posledních dvou letech za podmínek vysoké inflace a vysokých úrokových sazeb, do jakých zemí se INVESTIKA chystá expandovat, jak se fond MONETIKA stal během 1. roku fungování nejvýnosnějším produktem tohoto typu na českém trhu nebo jaká je strategie nového fondu akciových trhů EFEKTIKA a komu je určený.

Váháte?
Pomůže vám aplikace i specialisté

Na investování nemusíte být sami. Pokud chcete, aby vám s výběrem poradil specialista a nastavil vám vše na míru od A do Z, obraťte se na svého finančního poradce, nebo si ho najděte z řad s námi spolupracujících investičních zprostředkovatelů. Poradce spolu s vámi sestaví finanční plán, který plně zohlední vaši situaci, cíle i toleranci k riziku. Jestliže už víte, jakou investici hledáte, ale chtěli byste vidět černé na bílém, co vám do budoucna může přinést, pomůže vám naše mobilní aplikace INVESTIKA pod palcem.